SOSIOLOGISK ATELIER I MELLOMROMMET

Vi mennesker er født ulike. Vår ulikhet skaper en unik variasjon i menneskeheten. Som vi vet tenker flere hoder bedre enn et, og mangfold gir det beste grunnlag for vekst og utvikling. Så hvorfor har vi så stor ensomhet og voksende psykiske lidelser i Norge i dag? Og hvorfor opplever vi kommunikasjonstaktikker i det offentlige ordskiftet som så stemplende og polariserende at vi tappes for stemmer?

Foto: Tove Lise Mossestad / Fra vernissage 26. april i Mellomrommet.

Mange unge opplever eksistensiell frustrasjon og meningstap i dag. Årsaken ligger nok helt klart i det komfortsamfunnet som er utviklet over tid. For i dagens samfunn har vi en tendens til å eliminerer bort alt som er ubehagelig og å distansere oss fra det autentiske. Hva gjør dette med oss mennesker?

Det er så deilig å ikke være perfekt, først da kan man bevege seg, og gjøre en forskjell. Det hører jeg mange kunstnere si, og nettopp dette har vært nerven i de kunstprosesser som ble presentert under forrige vernissage med kunstnerne Marie Paulsen, Ingri Egeberg, George Costea, Maria Kolden og Johan Pham.

Marie Paulsen og Ingri Egeberg var to av kunstnerne vi løftet frem under forrige vernissage i Mellomrommet, Kronstadparken.

I Mellomrommet dyrker vi mellomsjiktet - det rommet hvor vi kan stimulere fantasien og å bruke kunst til å forstå verden litt bedre. Vi søker flere spørsmål enn svar, og vår ledetråd er å undre oss.

Følg oss videre i våre publikasjoner om kunstnerprosessene og ovennevnte temaer. Neste kunstnerpar som overtar hallen her i Inger Bang Lundsvei 16 er ingen ringere enn Adam Bjerck og Andreas Gravdal. Dato kommer - dette ser vi frem til.

Trude Vaaga, Kunstsosiolog og formidler for Bara Eiendom.