DET BLIR JUL...

Julen nærmer seg, men krisen gjør oss urolige. Det blir jul, men den blir annerledes. Kanskje trenger vi tradisjonene, lysene og de rause ordene litt ekstra i år?

collage 2 trude.jpg

Jeg må innrømme at det kjentes litt merkelig å stable på beina en juleutgave som speiler hva som finnes av produkter i byens butikker og frister deg til å kjøpe dem. Fremfor alt skal vi bekjempe et alvorlig virus og forholde oss til smittevernregler.

Samtidig er det nettopp din vilje til lokal handel som holder mange butikker i live og som gjør at byen vår lever når pandemien tar slutt. Det ene utelukker nødvendigvis ikke det andre! Vi må bruke byen vår og handle lokalt.

Varme ønsker for en trygg julehandel og et levende sentrum.

KORTREIST DESIGN

Med formalistiske og bærekraftige ambisjoner har Lene og Kristian Notland Harnes fra Nuen mål om å ta plass i danskenes designhegemoni. Møblene som utvikles skal sees som en investering i livet for den som kjøper dem. Stilen er tidløs og av kvalitet i ypperste klasse. Og like viktig er det at transportarbeideren har gode arbeidsvilkår som at formen på buen blir riktig. Mer under bildet.

Nuen.jpg

Med et brennende engasjement for lokalmiljøet, solid håndverk og gode historier har Lene og Kristian et klart mål om å bidra positivt til mennesket og naturen i alle ledd. Alle valg er nøye gjennomtenkt når det kommer til bruk av lokale krefter på material- og produsentsiden. I sortimentet finnes blant annet villsauull fra Nordhordland, eiketømmer fra Halsnøy og Barkåker og nydelig søm fra syerske på Stord. Det er Njål som bøyer treet og Viktor som vever på Tingvoll, forteller Kristian, som ser frem til å effektuere stadig spennende planer for fremtiden.

IKKE ENTEN ELLER

For oss må både fargeblandingen i oljen være perfekt og tømmerhogsten ha et biologisk mangfold. Lene og Kristian jobber med kompakte produktreiser. Fjorårets debutkolleksjon, som ble vist på messen i Grieghallen, var utelukkende basert på lokale materialer og produsenter. Utstillingen viste for øvrig et vakkert design som fikk stor oppmerksomhet av presse.

Nuen 2.jpg

FREMTIDEN

I november 2020 åpnet Nuenhuset på Os. Dette skal være et designstudio for fremtidens møbel- og interiørproduksjon, forteller Lene og Kristian.

Ny kolleksjon er allerede i sikte i samarbeid med anerkjente designere. Målet er å skape en verdensnyhet.

For mer info: www.nuen.no

Foto: Dag Sandven / Styling: Cathrine Bækken / Tekst: Trude Vaaga

 

 

Tre retters fra Hotel Norge By Scandic

Helstekt kalv entrecote. 10 porsjoner

rett 2 hotel norge.jpeg

Beregn 180 g pr person.
Kalv entrecote svies av i panne til den har en fin brunet farge. Bruk olje, da smør lett kan bli svidd når en skal steke større stykker med kjøtt.
Stekes i ovn på 90 grader i ca 45 minutter. Dette er for å få opp kjerne temperaturen. Luft så ut all varm luft fra ovnen slik det hele kjøles ned. Fortsett steking på 63 grader i 2 - 2 ½ time. Steketemperatur inni kjøttet må ha oversteget 57 grader i en litt lengre periode. Siste halvtime før servering skrus temperatur ned til 57 grader for å stoppe stekeprosessen. Total steke tid ligger på rundt 3-4 timer.

Søtpotet pure

500g søtpotet kuttes grovt. Ha i en kasserolle med 5dl rapsolje.
Kok opp og la det småputre til søtpoteten er mør. Sil av oljen og kjør den i hurtighakker til den har en fin konsistens. Om den er litt tykk, spe med vann. Om du vil ha den litt fetere kan du spe med fløte eller litt smør.
Smakes til med salt og pepper.

Sopp

500g sjampinjong deles i 4, ha i varm panne med olje. Stekes til den er gyllen brun. Smak til med salt og pepper.

Bakt sjalottløk

10 stk sjalottløk. Skallet renses av. Bakes med olje, salt og pepper i ovn på 160 grader i 15 min til de er gyldne utenpå.

Smørdampet kål.
En halv kål kuttes i syltynne strimler. Dampes i kjele eller i ovn til den er mør. Ta ut kålen og legg det i en bakke, tilsett 50 g smør og rør om.
Smak til med salt og pepper.

Krydder sjy

5 kg okse kraftbein ristes i ovn på 200 grader i 45 minutter. Legg så i en stor kjele, dekk med vann og la småputre i 12 timer. Sil kraften av beina. Begynn å redusere kraften.
Grovkutt 1 løk, 1 gulrot, 1/2 sellerirot og 1/2 purreløk. Ha i panne med 100g smør.
Karamelliser grønnsakene i smør på lav temperatur, ha over 100g honning og la stå og småputre med honningen i 10 minutter. Ha i kraften. Ta pannen grønnsakene har vært i og tilsett 2 dl rødvin, kok opp, hell det så over i kraften.
La kraften stå og småputre med grønnsakene i 30-34 minutter.
Sil av grønnsakene og fortsett reduksjonen.
Når sausen begynner å nærme seg lønnesirup konsistens ha oppi 1 stk kanelstang, 1 stk hel stjerneanis, 1 ss hele korianderfrø og 1 laurbærblad.
Ta av varmen og la sausen aromatisere seg i alt krydderet.
Varmes opp før servering.

alt rett 1 hotel norge.jpeg

Røkt andebryst. 10 porsjoner
2 andebryst.
Andebrystet rutes med kniv på fettsiden. Svies av i varm panne uten smør eller olje. Legg ned fett siden først i panne. Snus når den er gyllen brun.
Når den er gyllen brun på begge sider legges den klar på brett i ovn.
Bøkeflis varmes i en ildfast form over komfyr til det begynner å ryke, legg så anden i ovnen. Tenn på bøkeflisen. Når det det er godt med flammer og varme dekker du delvis over den ildfaste formen med aluminiumsfolie eller noe annet ildfast til flammen drepes. Når røyk begynner å dannes, lukk ovnen og la den stå.
Når anden har stått i 45 minutter sammen med røyk, skal den bakes i ovn på 65 grader i 45 minutter.
Ta ut anden og la den hvile før den skjæres i.

Syltet gresskar

200g Gresskar kuttes i terninger, 5mm x 5mm.
Syltelake består av 250 ml hvitvins eddik, 250 ml vann, 250 g sukker. Syltelake kokes opp, ha i gresskar, trekk kasserollen til siden og la gresskar trekke i syltelaken. Serveres når det er avkjølt.

Gresskar pure

500g gresskar kuttes grovt. Ha i panne med 500ml rapsolje. Småkok til gresskaren er mør og litt karamellisert. Sil av all oljen og kjør i hurtighakker, spe med vann til den har en fin pure konsistens. Smak til med salt og pepper.

Ristede gresskar kjerner

Ta en håndfull gresskarkjerner i en varm panne uten olje eller smør. Ristes lett, ta så av pannen og la det kjøles ned.

Sherry sirup

175 ml Martin Pouret sherry eddik kokes opp med 250 g sukker.
Ta av varmen og kjøl ned før bruk.

Pyntes med friske urter før servering.
Gjerne topp anden med litt Maldonsalt også.

Peanøtt og karamellterte

dessert hotel norge.jpeg

Peanøtt og karamellterten består av en mørk tertebunn, med et lag av peanøtt crunch i bunn. Resten er fylt med salt karamell ganache og toppet med speilglasur.
På toppen av terten er det en lett melkesjokolade mousse, og den er pyntet med sjokolade sponge og sjokolade konfekt.

Hotellet har en egen konditor på huset som lager alt sammen hjemmelaget.

Av: Kjøkkensjef Tore Espenes

Foto: Tove Lise Mossestad

LIVETS BAKSIDE

Teatersjef Stefan Larsson mikser spillefilm og teater i den fascinerende klassikeren «Onkel Vanja» på Den Nationale Scene høsten 2020.  Det er et hjerteskjærende og humoristisk drama om livets karusell og menneskets meningslengsel. Mer om stykket under bildet.

Onkel Vanja 26.jpg

På Store Scene snurrer et stort hus. I vinduene kan vi se skuespillerne bevege seg fra rom til rom. Joni Mitchells såre stemme fyller salen, og framfor scenen henger en stor skjerm. På den kommer vi tett, tett på menneskene i huset. De er en familie som har havnet i en situasjon der alt stopper opp. Daglige rutiner er brutt og de får tid til å tenke over hva de har brukt livet på, hva de lengter etter og hvem de elsker. Tomrommet fylles med kjærlighetsintriger og vodka. Mye vodka.

I forestillingen møter filmens realisme teatrets lekne virkemidler. Det skaper en helt spesiell inngang til det mellommenneskelige dramaet. Skuespillerne følges av kameraer, og kan dermed spille som om de var på film og ikke med store fakter som Sto…

I forestillingen møter filmens realisme teatrets lekne virkemidler. Det skaper en helt spesiell inngang til det mellommenneskelige dramaet. Skuespillerne følges av kameraer, og kan dermed spille som om de var på film og ikke med store fakter som Store Scene ofte krever.

Scenografien er et detaljrikt filmset, og Larsson lar et kamerateam følge handlingen. Slik får publikum servert både intime nærbilder og storslått teater på samme tid.

”Dette stykket skildrer oss mennesker så ømt og klokt. Alt vi går og baler med på innsiden. De store spørsmålene i livet tas opp på en hverdagslig og nesten humoristisk måte. Jeg tror mange vil kjenne seg igjen i menneskene på scenen” -Stefan Larsson-

TEKST: SILJE GRIPSRUD I FOTO: ODD MEHUS

KJÆRLEIK I VEST

Det er sunt å hylle nøysemda, seier skodespelarane Claus Sellevoll og Sigrid Moldestad, som for tida er aktuell med teaterstykke skriven av Finn Tokvam. Trass i ei leiken vinkling ligg det eit djupt alvor i skildringa om at me mennesker er i ferd med å gje slepp på viktige verdiar i liva våre. Les heile intervjuet under biletet.

Kven Claus Sellevoll,Skodespelar/Artist,47 år //Sigrid Moldestad,Skodespelar/Artist,48 år.Begge er tilknytta Teater Vestland og Det Vestnorske Teateret med forestillinga “Vestland Vestland” av Finn Tokvam.

Kven Claus Sellevoll,Skodespelar/Artist,47 år //Sigrid Moldestad,Skodespelar/Artist,48 år.

Begge er tilknytta Teater Vestland og Det Vestnorske Teateret med forestillinga “Vestland Vestland” av Finn Tokvam.

Det skal vise seg å vere stor kjærleik mellom det som opprinneleg er to eigenrådige partar, men som nå må gå saman for å finne felles takt og tone. Og så lenge ein kan harselere litt med sentralmakta aust er det mykje ein kan forsone seg med.

Fortel om «Vestland Vestland»

Det er ei satirisk forestilling om vestlandet, og eit humoristisk foredrag om vestlendingar med utgangspunkt i fylkessamanslåinga av Hordaland og Sogn og Fjordane.  Kven har vi vore? Kven er vi og ikkje minst kva har vi med oss - av godt og vondt inn i dette tvangs-ekteskapet?  Vi gjer opp bu og gjev publikum høve til å sjå seg sjølve litt utanfrå. 

 De nyttar mykje humor i stykket. Kvifor?

Humor er viktig for vestlendingen og mykje kan bearbeidast med humor. Den gjev oss oppdrift når vi treng det. Vi er jo kjend for vår til dels svarte humor, og den blir ofte meir burlesk dess meir krevjande vi har det. Mange syntes at fylkessamanslåinga var både skummel og uønska. Vi må spørre oss sjølve: Er fylka så ulike? Og kva kan halde oss saman? Svaret på det er enkelt: Humor og den felles fienden vi har mot sentralmakta i aust, altså Oslo. Austlendingen får gjennomgå i forestillinga. Vi er nådelause når det kjem til austlandet. Då betyr ikkje nabofiendskap noko ting lengre. Sjølv bergensarane kjenner slektskap med strilen då.

 Samfunnsengasjement er utvilsomt ei kjelde til inspirasjon for scenekunsten. Kva rolle har «Vestland Vestland» i så måte?

Forestillinga er i høgste grad samtidskritisk. Den tek eit oppgjer med egoismen og jaget vi har etter lukke, kapitalisme og det kortsiktige. Den er ei påminning og rettesnor for verdiar vi er i ferd med å gå i frå, men som er naudsynte her på vestlandet.  

I ei tid då alt og alle skal framsnakkast  kan det vere nyttig å få ei jordnær justering av og til. Vi vestlendingar brukar jo sjeldan store ord. Vi er nøkterne, men vi er til å stole på når vi først seier noko. Vestlendingen underdriv heller enn å overdrive, og det kan vere eit godt ideal og ei motvekt til tida vi lever i. Det er jo noko fint når ein stril hyllar den gode maten med utsagn som “ det var ikkje akkurat noko usmak på denne suppa”. Med andre ord: Maten var fantastisk!  Slike døme får vi fleire av i forestillinga. I dette “skal-ha-samfunnet”  vi har no for tida er det sunt å hylle nøysemda.  

 Er det aspekt ved «Vestland Vestland» som kan bidra til å gje oss nyttige perspektiv i Covid-19 samanheng?

 Ja! Det er det. Tida vi står i no er sjølvsagt krevjande, men vi svelt jo ikkje. Vi har hus og heimar. Vestlendingen har klart seg gjennom verre tider enn dette. Vi er jo vant til å leve med begrensningar. Vi har i generasjonar klart å snu bratte bakkar og tronge kår til noko levedyktig. I motstand finn vi løysingar, og det gjer vi nok denne gong også. Det ligg eit slags moralsk kompass i vestlandingen sin natur. Heilt frå Gulatingslova vart skapt for 1000 år sidan, har nøysemd, fornuft og rettferd stått sterkt. Det er mykje læring i å minne oss sjølve på det no når vi kjenner oss litt motlause og kanskje enno til tiltakslause.  Vestlendingen legg seg ikkje ned. Vestlendingen reiser seg opp og finn ei løysing. 

 Finn Tokvam har skrive eit manus som gjer at vi må le av og med oss sjølve og det trur vi er helande for den vestlandske folkesjela. Humor knyt oss saman.

 PRAKTISK

Speleperiode: 26.10 – 12.11

Scene: Det Vestnorske Teateret (i Logen).

Varigheit: 1 time 15 minutter (utan pause).

 Foto: Espen Nyttingnes / Av: Trude Vaaga

 

DESIGNPERLE

Interiøret er modernisert av den svenske arkitekt- og designgruppen Claesson Koivisto Rune som blant annet står bak prisbelønte prosjekter som Fiskarhedenvillan og Nobis Hotel Stockholm. Vi snakker om den sjarmerende, litt bortgjemte designperlen midt i Bergen sentrum, en senbarokk verneverdig praktvilla, som i sin tid var en gave til byens trengende. Velkommen til Villa Terminus.

villa 6.jpg

Villaen, med all sin historiske prakt, fremstår i dag som et moderne «hjem». Gråtonene og lyse farger er inspirert av den danske kunstneren Vilhelm Hammershøi.

villa 5.jpg

Hotellets rom har alle ulik innredning, men med en felles rød tråd hvor fargepaletten er dus og ny design er kombinert med håndplukkede midcentury-møbler. For fullstendig fargepalett se nederst.

villa 4.jpg

Dagens designere som Ronan og Erwan Bouroullec, David Clipperield, Andreas Engesvik og Ilse Crawford er representert i interiøret.

villa 2.jpg

Lounge stol, Carl Hansen & Søn "LM92 Metropolitan", design Ejner Larsen & Aksel Bender Madsen.

Bord, Pinch "Clyde Lamp Table"

villa 3.jpg

Kjøkkenet fra Vipp står i fin kontrast til husets nostalgi. Pendelarmatur, Wästberg "w131", design Claesson Koivisto Rune

Villaens fargepalett:

Soverommet: Beige kulør, NCS S 1002-Y.

Øvrige oppholdsrom: En gråskala i fire ulike toner. 

Kjøkkenet: Mørkgrått, NCS S 5502-Y. 

Loungen (side 12, bilde 02): Mellomgrå, NCS S 3502-Y.

Spisestuen (side 13/bilde 01 og 03):  Lysgrå, NCS S 1502-Y.

Foto: Gunn Kristin Monsen. Tekst: Trude Vaaga

VESTLENDING OG PANDEMI

Som sosiolog er jeg fascinert over at våre tilsynelatende frie handlinger sjelden er helt frie. Har du tenkt på at valgene du tar ofte er påvirket av ytre strukturer? At du navigerer i et landskap som faktisk krever at du viser handlekraft og evne til endring? I vårt moderne samfunn har vi lenge måtte øve oss på å være fleksible og å tilpasse oss et større hele. Mer under bildet!

Trude 2 høst collage.jpg

Slik sett er vi mennesker rustet til å takle en pandemi, og tar man pulsen på Bergen akkurat nå, er viljen til å stå på stor. Dugnadsånden ligger i ryggmargen vår; som en slags trygg motvekt til uroen vi møter. Kanskje er det historien og vestlendingen i oss som gjør oss sterke? Som skuespillerne Sigrid Moldestad og Claus Sellevoll sier i et intervju med oss: «Vestlendingen legg seg ikkje ned. Vestlendingen reiser seg og finn ei løysing».

Den skapende bransjen, med vekt på design, kunst, mat og teater, har vist en formidabel evne til å innovere. Til tross for små marginer vises det guts til å satse i det ukjente.  Vi trenger de kreative til å gi oss autentiske opplevelser og nyanser som gjør oss samfunnsengasjerte. At dette fagfeltet tilpasser sine produkter og arrangementer i henhold til tidens begrensninger må derfor bejubles.

Så kjære deg: Hent frem vestlendingen i deg og bruk byen din i det formatet som pandemiens dagsform tillater. Og om ikke alt er som før, reiser vi oss og finner en løsning.

 

 

DET NÆRE

Tradisjonelle verdier, som i større grad gir rom for å stoppe opp og ta seg tid til å være kreativt skapende, har de siste årene vært i oppblomstring. Den økende populariteten til håndverksfaget er et godt eksempel på det. Som resultat av det moderne samfunnets «jag» har vi lært oss å verdsette det som kjennes nært og ekte.  Det er interessant å se dette i et covid-19 perspektiv. Mer under bildet.

collage 1 arkitekt.jpg

Det er interessant å trekke frem sosialantropolog, Thomas Hylland Eriksen, som ser kriser som et forstørrelsesglass på prosesser som allerede er i gang (A magasinet nr 30). For til tross for pandemiens innskrenking av vårt sosiale liv, hvor vi over natten ble påtvunget mer tid hjemme, har mange også uttrykt en glede over å få tid til å stoppe opp. Noen har bakt sitt første surdeigsbrød mens andre har snekret eller dyrket egne grønnsaker, bare for å nevne noe. Slik sett har pandemien forsterket en viktig trend som vi skatter høyt.  

DESIGNBYEN VÅR

Mange bransjer fikk seg en skikkelig tøff vår som følge av pandemiens utbrudd, interiør- og designbransjen intet unntak. Oppussingstrenden har imidlertid vist seg å vokse. Byggevarekjeder og hagesentre melder om god kundestrøm denne sesongen. Det er grunn til å tro at interiør- og møbelbutikker vil oppleve samme effekt når høstmørket faller på. Så er det vår oppgave å inspirere til gode møbelvalg.

MATBYEN BERGEN

Også restaurantnæringen har møtt utfordringer. Innovasjonsmuskler er blitt dempet og ambisjoner er ikke lengre forenlig med budsjett. Samtidig ser vi også en guts til å tenke nytt. Flere har utnyttet muligheten til å lage spennende konsepter tilpasset byens dagsform.

BYENS KUNSTROM

Vi kommer ikke utenom byens kunstrom. Samfunnsengasjement er utvilsomt retningsgivende for mange kunstnere, og slik sett reflekterer kunst det samfunnet vi lever i. Kanskje er det å oppsøke kunst viktigere enn noen gang? Finn den flotte oversikten som vi har laget over byens gallerier og visningssteder her: https://www.tendensmesseogmagasin.com/kunsguide

God fornøyelse!

 

EN SUNN TREND

Det er en økende bevisstheten hos folk flest når det kommer til innredning. Sunne valg for fremtiden tas i møte med materialer og møbler. For om ikke trenden er ny, har verdien av varige materialer blitt løftet og forsterket de senere årene.

Vi lar oss stadig begeistre over det tradisjonelle! Kvalitetsmøbler vil redusere fornyelsesbehovet vårt i fremtiden. På bildet vises klassiske møbler fra Berle Møbler & Interiør, bl a  Y-stolen som har vært i produksjon i over 60 år og designet …

Vi lar oss stadig begeistre over det tradisjonelle! Kvalitetsmøbler vil redusere fornyelsesbehovet vårt i fremtiden. På bildet vises klassiske møbler fra Berle Møbler & Interiør, bl a Y-stolen som har vært i produksjon i over 60 år og designet av håndverker Hans J. Wegner. Det klassiske spisebordet er også signert Wegner. Moderne taklampe i messing, design Johanna Forsberg for Northern.

Dyktige håndverkere forvalter tradisjonsrikt håndverk og designere formgir produkter med varighet. Produsenter er i større grad sitt ansvar bevisst. Som forbrukere lar vi oss inspirere. Vi er nysgjerrige på nye materialer, kjøper møbler med tanke på fremtiden og velger i økende grad energiøkonomiske løsninger.

ODFJELL AA.jpg

Nærhet til naturen; det å bruke den og forvalte den er i folks bevissthet i større grad enn før. Vi velger få, men gode møbler, og materialer får eldes og utvikle en naturlig patina. På bildet over viser garderobeløsning i eik. Eiere har bevisst valgt et slitesterkt og klassisk materiale som ikke skal gå av moten eller kreve for mye vedlikehold.

Her er knapt en pyntegjenstand å skue, løsningene er omstendelige og nøye gjennomtenkt. De store terrazzo-flisene har en praktisk overflate som er motstandsdyktige mot smuss.  I den lyseste sesong får man “sommerhusfølelse”, noe eierne var opptatt a…

Her er knapt en pyntegjenstand å skue, løsningene er omstendelige og nøye gjennomtenkt. De store terrazzo-flisene har en praktisk overflate som er motstandsdyktige mot smuss. I den lyseste sesong får man “sommerhusfølelse”, noe eierne var opptatt av da de startet byggeprosjektet. Nærhet til trær, blåbærlyng, svaberg og vann var essensielt i møte med alle materialvalg.

SUNN INNREDNING TIL INSPIRASJON

Vi forbrukere blir stadig minnet på å innrede med tanke på fremtiden. Designere legger det hele til rette for oss med et fremoverlent designblikk. Flere finner gleden i enkle, varige innredningsrammer.

Arkitekt: Lasse Nøstvold

Byggmester: Brødrene Foss/ Frode Foss

Interiørarkitekt: Tønder AS / MNIL Karina Jensen

Av: Trude Vaaga Foto: Dag Sverre Sandven

BLOMQVIST

Norges eldste og største auksjonshus, Blomqvist, feirer i disse dager 150 år med samtidskunst. Les mer under bildene.

Hans Fredrik Gude, Aftenro i en norsk uthavn, 1862

Hans Fredrik Gude, Aftenro i en norsk uthavn, 1862

Auksjonshuset Blomqvist har hatt en sentral plass i norsk kunst- og kulturhistorie siden 1870. Blomqvist eies og drives i dag av 4. generasjon Vik, Elisabeth Vik Forsberg. Under hennes og ektemannens kyndige ledelse har Blomqvist vokst og utviklet seg både i størrelse og kvalitet. Datteren Andrea Forsberg er også kommet inn i ledelsen av auksjonshuset, som ansvarlig for 20 kunsteksperter. I tillegg til hovedkontor i Oslo, satses det nå på Bergen og Ålesund, med egne representanter.

Harald Sohlberg, Havfruen, 1897

Harald Sohlberg, Havfruen, 1897

Relevans er en ledetråd i arbeidet for Elisabeth Vik Forsberg; det å være forut for sin tid og forut for kundene. Et godt eksempel på det er da kunsthandleren i sin tid åpnet dørene for Edvard Munchs første store utstilling i 1895. De revolusjonerende bildene skapte ramaskrik langt inn i Christianias gode selskap. Likevel forble Blomqvist Edvard Munchs hovedarena for å stille ut og selge kunst, med hele 13 utstillinger gjennom sin karriere.

Edvard Munch, Furuskog, 1891-92

Edvard Munch, Furuskog, 1891-92

Alle de store norske kunstnere og formgivere har funnet veien til auksjonshuset, ofte igjennom utstillinger i sin samtid eller senere under hammeren på auksjon. I dag går årlig 25 000 kunstverk og verdifulle objekter under hammeren hos Blomqvist, enten på nettauksjonen, på de fire årlige klassiske auksjonene eller gjennom privat formidling. Omsetningen av kunst, designobjekter, antikviteter, glass og porselen, vintage, smykker og ur, samt vin og brennevin i samarbeid med Vinmonopolet, gjør auksjonshuset til Norges største aktør i markedet for kjøp og salg av kunst og verdifulle objekter.

Av: Trude Vaaga / Kilde: Pressemelding Blomquist